Het lijkt al eeuwen geleden, maar vandaag...
repeteren we voor kerst!
en als je aan feesten denkt, dan begin je met
oesters...
wil je de langste uitleg ooit? (terwijl je gewoon wil weten hoe het open gaat)
http://www.youtube.com/watch?v=CPJz4pW0uns&feature=related
het dessert...
Sint-Honorétaart
wat?
een taartvorm van 24 tot 26 cm en ovenbakplaat, baktijd 20 min. /220 graden
250 g bladerdeeg,
en daarin steek je soezen, dus... soezendeeg op basis van 250 ml water, boter om in te smeren
soezendeeg
-verhit oven tot 200graden
-beboter bakplaat en bestuif met bloem
-250 ml water in steelpan met boter, suiker, mespunt zout
-breng mengsel aan kook en haal van vuur
-doe er bloem bij en meng met houten lepel
-zet op voor en 7-8 min roeren tot mengsel loslaat van zijkant pan
-haal pan van het vuur, laat massa afkoelen en klop er de eieren door (een per een)
-schep deeg in spuitzak en spuit bergjes ter grootte van walnoot op bakplaat (genoeg plaats laten tussendoor)
-zet plaat 20 min in oven
-leg ze op rooster, maak sneetje om stoom te laten ontsnappen en laat afkoelen
-vul met custard, chocolade, slagroom
vulling: 1/2 banketbakkersroom, 200 g
uitgelekte krieken of kleine stukjes ananas
afwerking: 100 g chocoladeglazuur
3 tot 4dl room, 2 zakjes vanillesuiker
75 g poedersuiker, geraspte chocolade
of chocoladeschilfers, enkele chocolade koffieboontjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten