Beste kookfans deze week gooien we ons op de Franse keuken een zeer klassiek gerecht maar zeker niet te onderschatten het is niet gewoon wijn bij de kip smijten dus. We volgen trouw de regels van het koken van dit klassieke gerecht... Aldus eerst koken we wat fijn gesneden fijne ham drogen deze af en stoven we deze met schallotjes en achteraf met de champignons. Deze halen we eruit en bakken de kip aan ,dan de bloem over de kip dit aanbakken en de look erbij. En dan volgt de rode wijn die we erbij doen tot dit alles onderstaat samen met een kruidentuiltje ,als dit alles kookt doen we de champignons ham en sjallotjes er terug bij. Nu moet dit alles 45 minuten in de oven.Achteraf leggen we het vlees op een schotel zeven we de groentjes en binden het vocht dat overblijft met eventueel maïzena. Hierna mengen we alles terug samen en voegen naar smaak peper en zout toe.
woensdag 30 januari 2008
coq au vin
Beste kookfans deze week gooien we ons op de Franse keuken een zeer klassiek gerecht maar zeker niet te onderschatten het is niet gewoon wijn bij de kip smijten dus. We volgen trouw de regels van het koken van dit klassieke gerecht... Aldus eerst koken we wat fijn gesneden fijne ham drogen deze af en stoven we deze met schallotjes en achteraf met de champignons. Deze halen we eruit en bakken de kip aan ,dan de bloem over de kip dit aanbakken en de look erbij. En dan volgt de rode wijn die we erbij doen tot dit alles onderstaat samen met een kruidentuiltje ,als dit alles kookt doen we de champignons ham en sjallotjes er terug bij. Nu moet dit alles 45 minuten in de oven.Achteraf leggen we het vlees op een schotel zeven we de groentjes en binden het vocht dat overblijft met eventueel maïzena. Hierna mengen we alles terug samen en voegen naar smaak peper en zout toe.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten