woensdag 30 januari 2008
gevulde soezen
We zetten water op (250ml) met 100 gr boter en 15 gram suiker, en een mespunt zout. Dit mengsel aan de kook brengen. Haal de steelpan van het vuur en voeg 150 gram bloem toe. Met een houten lepel mengen op het vuur, 7 à 8 minuten, tot het mengsel niet meer aan de wand plakt. Laat dit alles afkoelen, en voeg 4 eieren in zijn geheel toe (voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei is opgenomen in het geheel). Ofwel heeft men sterke bisceps nodig om te blijven roeren, ofwel hanteert men een keukenrobot die het werk voor ons doet. Dit deeg voegt men in een spuitzak en vervolgens spuit met bergjes ter grootte van een noot (een walnoot) op de bakplaat, dat men bestrooid heeft met een beetje bloem. Zet de plaat met deeg in de oven gedurende 20 minuten. Tegen die tijd zou de omvang van de soesjes verdubbeld moeten zijn. Haal ze uit de oven en maak in elk soesje een sneetje om de stoom eruit te laten ontsnappen. Laat de soesje safkoelen en vul naar eigen smaak met custard, pudding, chocolade of slagroom. Wij hebben het gedaan met banketbakkersroom!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten