- ongeveer 800 gr aubergine
- peper & zout
- handvol parmezaans kaas
- peterselie
- 2 eieren
- 1 eetlepel bloem
- paneermeel
- bloem
- 75 mozzarella in kleine balletjes
- olie
- chefmes
- vergiet
- rooster in de oven
- keukenbijltje
- grote mengkom
- kaasrasp
- diepe borden om te paneren
- koekenpan, mag wok zijn
- houten lepel
Voorbereiding:
- aubergines in plakken snijden, zouten en in een vergiet een half uur laten uitdruipen
- dan 40' bakken in de oven tot ze zacht en droog zijn
- nadien in fijne stukjes hakken
- die stukjes mengen met de Parmezaanse kaas, ei, peterselie, zout, peper,20 gr paneermeel
- van dit mengsel balletjes rollen zo groot als pingpongballen
- in die balletjes kleine stukjes mozzarella stoppen, ze mogen er niet komen uitpiepen
- het andere ei kloppen en 1 eetlepel bloem bijvoegen
- de balletjes eerst in het ei dan in het paneermeel rollen
- olie in de pan, heet laten worden en de balletjes laten bruin worden,
- laten uitdruppen op keukenrol.
- Kan heet, lauw of koud gegeten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten