zondag 2 december 2007

aubergineballetjes (pallini di melanzana e mozzarella)

Ingrediƫnten:
  • ongeveer 800 gr aubergine
  • peper & zout
  • handvol parmezaans kaas
  • peterselie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • paneermeel
  • bloem
  • 75 mozzarella in kleine balletjes
  • olie
Gereedschap
  • chefmes
  • vergiet
  • rooster in de oven
  • keukenbijltje
  • grote mengkom
  • kaasrasp
  • diepe borden om te paneren
  • koekenpan, mag wok zijn
  • houten lepel


Voorbereiding:
  • aubergines in plakken snijden, zouten en in een vergiet een half uur laten uitdruipen
  • dan 40' bakken in de oven tot ze zacht en droog zijn
  • nadien in fijne stukjes hakken
  • die stukjes mengen met de Parmezaanse kaas, ei, peterselie, zout, peper,20 gr paneermeel
  • van dit mengsel balletjes rollen zo groot als pingpongballen
  • in die balletjes kleine stukjes mozzarella stoppen, ze mogen er niet komen uitpiepen
paneren:
  • het andere ei kloppen en 1 eetlepel bloem bijvoegen
  • de balletjes eerst in het ei dan in het paneermeel rollen
bakken:
  • olie in de pan, heet laten worden en de balletjes laten bruin worden,
  • laten uitdruppen op keukenrol.
opdienen:
  • Kan heet, lauw of koud gegeten worden.

Geen opmerkingen: