zondag 2 december 2007

Variant calzone uit De zilveren lepel.

Het deeg:

Ingrediƫnten:
  • 250gr bloem & nog wat voor het kneden
  • snuifje zout
  • 15gr verse gist
  • 120ml lauw water
  • evt olijfolie

Nodig:
  • zie onder deeg voor pizza

Bereiding:
  • Bloem in een kom mengen
  • gist en water mengen
  • bij de bloem mengen
  • kneden tot het elastisch is
  • bal van maken, kruis over snijden
  • drie uur laten rijzen
  • pletten en uitrollen tot dikte van 5 mm, in twee schijven
  • vulling opleggen, de helft van de flap er over vouwen en toeknijpen aan de randen.
  • 15' bakken op 220°

Vulling:
  • 50 gr mozarella in blokjes
  • 25 gr Italiaanse salami
  • 25 gr gekookte ham
  • 1 ei, losgeklopt
  • 25 gr ricotta verkruimeld
  • peper en zout

Geen opmerkingen: