zaterdag 1 december 2007

Bonenpuree of Frijoles Refritos: Het Recept

Ingrediƫnten voor 4-6 pers.
2 brikken bonen
1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 /2 ui
1 plak feta
gehakt of vegetarisch gehakt

Het recept
De uisnippers goudbruin bakken. De knoflook toevoegen in de pan.
Draai het vuur een fractie hoger en voeg 1/3 van de gekookte bonen en kookvocht toe en prak deze met een houten lepel. Zodra de bonen veranderd zijn in een grove puree voor je terug 1/3 van de bonen toe en zo ook met het laatste 3de. Laat de puree sudderen en roer voortdurend. Laat gedurende 8 minuten indikken. Breng de puree op smaak met wat zout. Voeg ev. bouillon toe als het te dik wordt. Doe er het gehakt bij en laat nog wat sudderen, schep de puree in een schaal en bestrooi met de verkruimelde kaas.

Geen opmerkingen: