- 250 gram bloem & bloem voor de tafel
- zout
- verse gist
- 10 cl water
- 10 cl olijfolie
Gereedschap
- grote kom
- houten lepel
- folie om kom af te sluiten
- bakplaat, kan ovenbreed zijn, of schotels van 25 cm. Hangt af van de vorm die je wil.
- bakpapier.
- oven op 35° & 250°
- pizzawieltje
Bereiding deeg:
- Bloem in de grote kom storten
- Lauw water tappen en ongeveer een half blokje gist toevoegen en mengen. Laten staan tot er schuim op komt
- Bij de bloem doen
- Olie & beetje zout bijvoegen
- Mengen tot het een consistente massa is en niet meer aan de vinger plakt. Als het blijft plakken: bloem bijdoen. Als het te droog blijft: een drupje water bijdoen.
- Dan bloem over tafel strooien, kneden op tafelvlak ongeveer een kwartier krachtig kneden. De deeg moet elastisch zijn. Bij het opentrekken mag ze niet onmiddellijk scheuren.
- Deeg als een bal terug in de kom doen. Kruis over snijden. Folie over spannen.
- Een half uur in de oven op rijsstand zetten. Mag langer duren.
- De deeg moet in volume verdubbeld zijn.
- Bloem over tafel strooien. Deeg opnieuw kneden en uitrollen zo groot als, en in de vorm van je bakplaat.
- Bakpapier op je bakplaat leggen, deeg er op tillen en vulling er op leggen tot 2 cm van de rand.
- Bakken:
- Oven op 250° bij de start er in leggen, daarna laten zakken tot 200°
- Tomatensaus (ui stoven, blik tomaten in blokjes erbij, kruiden met lekkers)
- mozzarella
- gedroogde oregano
- 8 ansjovisfilets uit glazen potje
- zout
Ingrediënten voor vulling Margherita
- tomatensaus (zie boven)
- mozzarella
- basilicum
- zout en peper
Afwerking
- leg de ingrediënten op de pizzadeeg voor hij de oven ingaat
Geen opmerkingen:
Een reactie posten