- 2 dl volle yoghurt
- 350 gr fijne suiker
- 2dl maïsolie
- 3 eieren
- 15o gr bloem en nog wat voor de vorm
- 125 gr maïzena
- 2 el bakpoeder
- 3 el Sambucca
- beetje boter
Gereedschap:
- 2 grote mengkommen
- houten lepel
- garde
- bakvorm (zou moeten springvorm 23 cm zijn)
- oven
- taartrooster
Werkwijze:
- Yoghurt en suiker in kom mengen
- Olie er voorzichtig bijvoegen
- Eieren er door roeren
- Nieuwe kom: bloem, maïzena, bakpoeder mengen.
- Voorzichtig, om klonters tegen te gaan met een garde het bloemmengsel bij de yoghurt voegen
- Roeren tot alle klonters weg zijn
- De Sambucca bijvoegen
- Vorm invetten. Bloem in strooien en overtolllige bloem er uit kloppen.
- Beslag in de vorm gieten.
- 45 ' in de oven op 180° bakken
- Uit de vorm kieperen en
- Laten afkoelen op taartrooster.
Eerst begin je met het dessert, want dat moet na het bakken koelen.
Alle recepten worden in de oven gemaakt.
Daarom moet je er rekening mee houden dat gerecht drie, de taart en één, de aubergineballetjes mekaar zullen tegen komen. Er moet dan op twee niveau's in de oven gekookt worden.
Het laatst gaat de pizza de oven in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten