dinsdag 25 maart 2008

Doorzichtige Ravioli

Of het echt onder de noemer 'Ravioli' valt weet ik niet. Het is alleszins geïnspireerd op een recept van de moleculaire kok Ferran Adrià van restaurant El Bulli, in Rosas aan de Costa Brava.

4 pers.
bereidingstijd: 1 uur
afkoelen: 1 uur

Ingrediënten
250 g heldere kippenbouillon, koud
3 g agar-agarpoeder (die ik vond in de natuurwinkel van de vismarkt)
1 blaadje gelatine
2 trostomaten
beetje olie, peper, zout en suiker
50 g Parmezaanse kaas in blokjes
2 el pesto
1 bakje rucola(kers)


Het Recept
1. Los agar-agarpoeder met een staafmixer op in bouillon. Week het gelatineblaadje in koud water. Breng de bouillon tegen de kook terwijl je goed roert. Knijp de gelatine uit en los op in bouillon.
2. Vervolgens de bouillon over een bakplaat (min. 30 x 60 cm) gieten in een dikte van 1 mm. De bouillon laten opstijven in een koele ruimte.
3. De tomaten schrikken en pellen. Vervolgens met een lepel de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
4. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de blokjes tomaat met peper, zout en suiker. De blokjes tomaat uit de pan halen en laten afkoelen.
5. Met een mes en liniaal de opgesteven bouillon in rechthoeken van 4 bij 6 cm snijden. Leg vervolgens een theelepel met tomaat links van het midden op een velletje en sla het vel dubbel over de tomatenvulling. Herhaal dit met 15-19 andere velletjes. Leg de velletjes op een bord en verhit ze kort in de magnetron. Verdeel de ravioli over de borden en serveer met blokjes kaas, een lepeltje pesto en wat blaadjes rucola.

Geen opmerkingen: