
beeld: Fish and Chips by Sawa Tanaka, Central Saint Martins
Moleculair koken klinkt technologisch, wetenschappelijk en misschien daarom een beetje vreemd, afstandelijk een misschien zelfs 'ongezond'. Niets is minder waar. Met een goede inborst bereid, betekent het dat je chemisch blijft experimenteren tot het gezond en mooi is. Voor nog iets meer food-experimenten, anders, experimenteler, meer ecologisch en beter gedesigned, kijk eens naar kunstenaars als FoAM, Free Soil of Deborah Solomon...
Iets wat ontbrak in de post hiervoor... maar wel op de menukaart?
fish and chips
viskoekjes
400 g witvisfilet, bv zeewolf, koolvis, roodbaars
4 beschuiten, verkruimeld
2 sjalotjes, fijngesneden
1 ei
1 el dille, grod gehakt
50 g augurkjes
6 anslovisfilets
peper
frites
1kg fritesaardappelen, agria, bintje, santé, elba
plantaardige frituurolie
zout
extra nodig
frituurpan, thermometer
voor het paneren
50 g bloem
2 eiwitten, losgeklopt
100 g Japanse broodkruim of beschuitkruim
Geen opmerkingen:
Een reactie posten