zaterdag 10 november 2007

Kantonese eibloemensoep: Het recept

voorbereidingstijd: 5 minuten
bereidingstijd: 5 minuten

Ingredienten
voor 4 personen

1 ei
2 theel. sesamolie
1 1/4 liter Chinese kippenbouillon of klaar gekochte bouillon van goede kwaliteit
1 theel. suiker
1 theel. zout
1 eetl. lichte sojasaus
3 eetl. bosui, in julienne alleen het lichtgekleurde deel
3 eetl. groen van bosui in julienne, om te garneren

Het recept
  1. Klop het ei met de sesamolie met een vork los in een kleine kom.
  2. Breng de bouillon in de pan tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, het zout en de sojasaus toe en roer goed. Voeg het lichtgekleurde deel van de bosui toe.
  3. Giet het eimengsel langzaam in een dun straaltje bij de soep.
  4. Trek het ei met houten eetstokjes of een vork langzaam tot draden. Roeren in de vorm van een acht werkt goed. Bestrooi de soep me het groen van de bosui.

Geen opmerkingen: