woensdag 7 november 2007

Paella: Het Recept

Zet 5 koppen water op om bouillonblokjes toe te voegen.

Laat look in olie glazig worden, opletten niet verbranden, wat heel gemakkelijk gebeurt met een paellapan.

Laat 2 paprika’s rood en geel stoven in die lookolie.

Doe 2 koppen paellarijst (of risottorijst mag ook – alleszins ronde korrel) bij de olie. Goed omscheppen en laten glanzend worden in de pan.

Snij 750 gram tomaten in stukjes en laat die ook mee stoven.

Bouillon bij de rijst gieten een klein doosje saffraan en diepvrieserwtjes bijdoen.

Dan aanvullen met allerlei lekkers. Je kan kippenbouten apart bakken. De typische chorizoworst moeilijker.

Wat er niet mag aan ontbreken: in stukken gesneden vaste vis: kabeljauw; schelvis… mosselen, langoustines, garnalen, zakje diepvrieszeevruchten.

Peper over malen, zout zit al in de bouillon.

En voorzichtig droog laten koken. Zeer laag vuur.

Geen opmerkingen: