maandag 19 november 2007

Lavarello e Trotta Marinate of gemarineerde zoetwatervis: Het recept

Ingrediƫnten voor 4 pers.
4 eetlepels olijfolie
sap van 2 citroenen
schil van 1/2 citroen, fijngeraspt
1 theel. suiker
1 eetl. mierikswortel, geraspt
600 g filet van een heel grote brasem of forel, in heel dunne plakjes (kan ook met zalm hoewel niet inheems)
2 eetl. bladpeterselie, fijngehakt
zout en peper

Het recept
Roer olie, citroensap, rasp, suiker, mierikswortel en zout en peper naar smaak dooreen. Leg de plakjes vis op een zuurbestendige schaal. Spreid er de marinade over uit, laat ze zo een paar uur liggen, keer ze om en bestrijk ze met nog niet opgenomen marinade. Bestrooi ze met peterselie en geef ze als antipasto met brood of grissini.

Geen opmerkingen: