woensdag 28 november 2007

Tortillas de harine of Bloemtortilla's: Het recept

Bereidingsduur: 40'

Ingrediƫnten voor 4 tortilla's:
100g bloem
1 theel. bakpoeder (het kan ook zonder)
olijfolie
1/2 theel. zout

Het recept
1. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en voeg er al roerend 1/2 dl water aan toe.
2. Leg het deeg op een werkvlak en kneed het tot het niet meer kleeft. Rol het tot een bal en dek het af met een keukendoek. Laat 20' rusten.
3. Bestrooi het werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk uit tot een schijf van circa 25 cm doorsnede.
4. Wrijf de bodem van een koekenpan in met olijfolie. Als u een koekenpan met een anti-aanbaklaag hebt, hoeft u dit niet te doen. Bak de tortilla's aan beide zijden tot ze lichtbruin zijn. Dien ze warm op met dipsauzen of geef ze als onderdeel van andere Mexicaanse gerechten. Tortilla's kunnen ingevroren bewaard worden.

Geen opmerkingen: