Ingrediënten voor 4-6 personen
4 eetlepels zonnebloemolie
6 kleine aubergines, in vierengesneden, of 8 thaise aubergines, doorgesneden
1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
150 g groene boontjes, gebroken
175 g oesterzwammen, in reepjes
150 ml bouillon
(4 djeroek-poeroetbladeren, stijf opgerold en fijngesneden)
2 dessertlepels donkere sojasaus
1 dessertlepel bruine suiker
400 ml kokosmelk
grote handvol oosterse basilicum
zout
fijngehakte koriander, ter garnering
Groene currypasta
1 theel. korianderzaad
1 theel komijnzaad
1 desserl. zwarte peperkorrels
grote handvol koriandersteeltjes, fijngehakt
6 sjalotten of 1 rode ui, grofgehakt
4 tenen knoflook
5 cm gember, geschild of grofgehakt
2 stengels citroengras, fijngesneden
4 groene chilipepers
1 eetl. donkere sojasaus (of 1 theel. vissaus)
raspel en sap van 1 limoen
Het recept
Maak eerst de groene currypasta: Rooster het koriander- en komijnzaad in een kleine pan zonder vet. Maal of wrijf ze samen met de peperkorrels fijn in een vijzel. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Deze currypasta blijft vrij lang goed in de koelkast.
Verhit de zonnebloemolie (of arachideolie) in een wok en voeg de aubergines toe. Strooi er wat zout over om te voorkomen dat ze alle olie opzuigen en uitdrogen. Bak de aubergines tot ze zachter worden. Voeg de bloemkool, groene boontjes en paddestoelen toe.
Voeg zodra de bloemkool iets kleurt, de currypasta toe. Roerbak voortdurend en maak de ingrediënten los van de bodem. Voeg de bouillon, djeroek, poeroet bladeren, sojasaus en suiker toe. Verwarm het gerecht, maar laat het niet koken. Strooi er fijngehakte koriander over en serveer hierbij rijst.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten