Ingredienten voor 8 pers. als hoofdgerecht en 10-12 pers. als voorgerecht
4 grote aubergines, in totaal ca. 1,2 kg
zout
bloem om te bestuiven
4 eieren
ruim olijfolie om te bakken
Voor de saus:
1 1/2 groot blik gepelde tomaten
1 teentjes knoflook, gesnipperd
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
10 verse basilicumblaadjes
300 g fontina (smeltkaas)
100 g versgeraspte parmezaanse kaas
Het recept
Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm dik. Bestrooi ze met wat zou, stapel ze op elkaar en laat ze ca. 30' staan, verzwaard met een gewicht, zodat het vrijgekomen vocht kan weglopen. Dep ze droog en bestrooi ze aan beide kanten met bloem. Klop de eieren los met wat zout, haal er de aubergineplakken door en bak ze met drie of vier tegelijk in de hete olie. Laat ze, als ze aan beide kanten bruin zijn, uitlekken op keukenpapier. Dit vraagt wel wat tijd. Maak dan de tomatensaus. Hak de tomaten fijn in het blik. Snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en laat de knoflook fruiten tot hij net begint te kleuren. Voeg de tomaten toe en laat 15 ' stoven. Voeg tegen het eind van de stooftijd wat zout en peter en de basilicum toe. Snijd de kaas in plakken. Verwarm de oven voor op 200° C. Schep 2 of 3 lepels van de tomatensaus in een grote ovenschaal en leg er een laagje aubergineplakken op, zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Bedek ze met een paar plakjes kaas, schep er wat saus over en bestrooi met wat parmezaanse kaas. Maak eenzelfde laagje, maar leg de aubergineplakken nu de andere kant op. Het laagste laagje moet bestaan uit tomatensaus, belegd met fontina-kaas en bestrooid met parmezaanse kaas. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat voor het serveren 15 minuten rusten. Geef er als hoofdgerecht een salade bij. La parmigiana di melanzane is koud ook erg lekker.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten